Kalorifer Petekler Neden Isınmıyor

Petekler de Isınma Sorunu

Petek tesisatı kazan yada kombi sistemi ile ısıtılan ve evlere sıcaklık veren ısıtma sistemidir. Kombi ısı derecesi belirli bir dereceye getirilerek evin ısınması sağlanır. Ancak sistemsel bazı sebeplerden dolayı müşterilerden Petek Tesisatı Isınma Sorunu ile alakalı şikayetler dinlemekteyiz. Bu şikayetleri değerlendirerek sizlere bir kaç bilgi aktarımı yapmaya karar verdik.

 

Kombi Kaç Derece de Yanmalı?

Kombi iç anadolu bölgesinde;

-   0 derecenin üzerinde ise 30-33 derece aralığında,

-   0 ile -5 derece aralığında 33 ve 35 aralığında,

-  -5 ile -15 derece aralığın da 35 ile 40 derece aralığında ısı seviyesinde çalıştıra bilirsiniz. Tabi bu ısı derecelerini evinizin ısı yalıtımı, çam ve pencere aralıkları, kuzey yada güney cephe oluşu, çatı katı yada altı boş bir daire pozisyonunda oluşu olumlu yada olumsuz etkilemektedir.

Kombi Petekleri Isıtmıyor.

Kombi 45 derece de yanıyor ancak petekler ısınkıyor ise kombinizin ısı ölçüm değerlerini kontrol edin. Dijital ekranda kombi alev aldığın da eğer ısı değeri hızlıca yükselip kombi ateşlemeyi kesiyor ise bunun farklı sebepleri ola bilir.

Bu sebepler;

- Kombi Devirdaim Pompası arızası,

- Kombi filtre tıkalı,

- Kombi Petek ve tesisat sistemi tıkalı,

- Petek Sistemi ve Kombi ters bağlantı sorunu

- Kombi yeterli basınç seviyesin de olmadığı için de bu sorunu yaşıyor olabilirisiniz. Kombi basıncı en az 1,5 bar seviyesin de olmalı

Peteklerin Altı Isınmıyor.

Peteklerin altı ısınmıyor ise bu yukarıda sayılan sorunlarun sonucunda oluşan bir sıkıntıdır. Genel olarak Kombi devirdaim pompasının arıza yapması, flitre tıkanıklığı ve ters bağlantı sorunu bu gibi sıkıntılara sebep olmaktadır. Peteklerin tıkanması de bu sorunun en büyük sebebidir. Bunun için her iki yılda bir Petek Temizliği yaptırmalısınız. Kalorifer temizliği için Ankara Petek Temizleme servisimizi araya bilirsiniz.

 

En Son Petek Neden Isınmıyor?

En son petek kombiye en uzek noktada ki petek olduğu sebebi ile bu peteklerin ısınması için petek vanalarından Reglaj Ayarı yapmanız gerekmektedir. Bu ayar peteklerin kombiye yakın olanından uzak olanına doğru kademeli olarak vanasının kısılması ile yapılır. Peteğin sistemsel olarak kombiye en yakın olanı en çok ve çabuk ısınanı, en uzak olanı e-en geç ve yavaş ısınanı olarak tespit edebilirisiniz. En son peteğin ısınmamsında ki bir diğer etken tıkalı olan sistem ve peteklerde bu belirti en son petekte en önce görüldüğü için son petekler ısınmamaktadır. Bunun için de petek temizliği gerekmektedir.

Peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Petekte hava varmı diye kontrol etmek için elinizi peteğin üst kenarlarına koyun eğer sıcaklık var ise petekte hava yoktur. Ancak orta kısım sıcak ve üst kısımlar da ısı yoksa ve soğuksa petekler de hava vardır. Peteklerin Havasını almak için yan tarafında bulunan düz tornavide ile aça bileceğiniz bir hava purjörü vardır. Bu prujörde ki vidayı hafif gevşetin ve su gelinceye kadar peteklerin havasını alın.

Kombi Yanıyor Ama Petek Isınmıyor.

Kombi yanıyor ancak petekler ısınmıyor ve yeterli ısıya ulaşamıyor ise bunu için Kombi Yetkili Servislerini Çağırmalısınız.

- Baymak Kombi Yetkili Servisi

- Vailant Kombi Yetkili Servisi

- Buderus Kombi Yetkili Servisi

- Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi

- Daikin Kombi Yetkili Servisi

- Bosch Kombi Yetkili Servisi

Bu servislerden hizmet almak için web sitelerine ulaşarak irtibat kura bilirsiniz.

Genel Sorunlar: Kombi çalışıyor ama petek ısınmıyor, Kombi 40 derece de petekler ısınmıyor, Demirdöküm kombi çalışıyor petekler ısınmıyor, Eca kombi çalışıyor petekler ısınmıyor, Yeni petek neden ısınmaz? Petek Havası Nasıl Alınır? Bosch kombi petekleri ısıtmıyor

Ustaya Sor


Cihazla su kaçağı tespiti, tıkanıklık açma, kanal görüntüleme, petek temizleme, doğalgaz tesisat temizleme ve daha bir çok konuda ustayla whatsapp üzerinden hemen canlı görüşün

USTAYA SOR