Yangın Hidrant Cihazla Su Kaçak Tespiti

Yangın Hidrant Hattı Su Kaçağı

yangın hidrant su kaçak tespiti

Yangın Hidrant Hattı: Büyük fabrika yada kampüs alanlarında özellikle bahçe ve dış alanlarda olası yangın tehlikesini bertaraf etmek için Yangın yönetmenliğine uygun olarak kurulan ve her 200 mt de bir armatür su püskürtme başlığı olan sisteme denir. Bu sistem bina içerisin de otomatik yangın püskürtme memeleri ile yangına müdahale etmektedir.  Dış alan da ise yangın armatür çıkışlarından elde edilen tazyikli su ve hortum vasıtası ile arazı yangın kontrol ve söndürme işlemi yapılmaktadır. Türkiyede son yaşanan Marmaris ve Manavgat yangınlarında bu sistemin ormanlık alanlarda da kurula bileceği tartışılmıştır.

Yangın Hidrant Su Kaçağı Nedir?

Yangın söndürme sistemi olarak kurulan hidrat hattında çoğu zaman su kaçakları oluşabilir. Bu su kaçakları genel de toprak kayması ve ağır moloz yada taş yığınının yer altında ki boruyu kırması sonucu oluşabilmektedir. Yangın hidrat hattı su kaçağı genel de birlerşim noktalarında oluşmaktadır. Yangın Hidrant Hattı su kaçağını sistem üzerinde ki basınç saatinin sürekli düşmesi ve yedek pompanın sürekli devreye girerek sistemde eksilen suyu tamamlaması Yangın Hidrant Hattında Su Kaçağı anlamına gelmektedir. Kaçak çok büyük ise bazen ana pompada devreye girebilir.

Yangın Hidrant Hattında Su Kaçağına Sebep Olan Başlıca unsurlar;

1 - Dayanıksız ve kalitesiz malzeme kullanımı,

2 - Fizyon kaynak yada birleştirme flanş montaj hatası,

3 - Yangın Hidrant borusunun döşeneceği alanda yeterli zemin çalışması yapılmaması,

4 - Hidrant borularının üzeri kapatılırken doğrı dolgu malzeme ve toprağın kullanılmaması,

5 - Bina ve temel çıkış noktalarında toprağın oturma sonucu hidrant borularını bina temeli arasında sıkıştırarak kırması,

6 - Yangın hidrant armatör başlıklarının donarak çatlaması (Bu kaçak gözle görünür tip)

7 - Yangın hidrant armatür başlıklarının etrafına kalın beton dökme işleminde yeterli genleşme payının bırakılmaması,

8 - Yangın hidrat armatürlerinin alt sibop başlıklarının arızalı olması,

9 - Şantiye zamanında yada sonrasında yangın hidrant boru hattının üzerinden aşırı yüklü  araç yada iş makinelerinin geçmesi

gibi unsurlar bu zamana kadar Murat Tesisat olarak iş tescrübelerimiz de başımıza gelen yangın hidrant hattı su kaçak tespitine sebep olan etkenlerdir.

 

hidrant boru hattı su kaçağı tespiti

 

Yangın Hidrant Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir?

Yangın hidrant hattı su boruları bahçe ve dış alanlarda olduğu için yezeye derin noktadan gitmektedir. Genel de 1.5 metre kadar derinlikten giden boru hattı üzerinde oluşan su kaçakları yüzeye çıkmadan toprak altında kayıp olmaktadır.  Bu gibi su kaçakları malesef gözle görülemez ve kulakla duymak imkansızdır. Murat Tesisat olarak biz Yangın Hidrant Su Kaçak Tespit Cihazı kullanarak boru hattında ki su kaçağını dinliyoruz.

İpucu:   Yangın hidrant hattın da bir su kaçağı var ise hidrat hattının geçtiği noktaları gözle kontrol edin. Toprak alanda sahan çökmesi oluşmuş mu yada etrafında göre aşırı koyu otlu yeşil bir alan varmı bakınız.

 

Yangın Hidrant Su Kaçak Tespit Cihazı

Az önce de bahsettiğimiz gibi yangın hidrat boru hattı toprağın 1.5 metre altından geçmektedir. Genel olarak ta toprak alandan geçtiği için frekans ayarı ve parametresi çok yüksek bir cihaz kullanılmalıdır. Murat Tesisat Olarak biz Yangın Hidrant Hattı Su Kaçak Tespit Cihazı olarak Alman malı ve sektörde öncü bir marka olan Trotec LD 6000 marka model cihazı kullanmaktayız. Bu cihaz Dış Alan Dinleme Cihazı olarak özel üretilmiştir.

Trotec LD 6000 Dış Alan ve Yer Altı Su Kaçak Tespiti Dinleme cihazı parametre ayarları nasıl olamlıdır?

Trotec LD6000 yer altında hassas bir dinleme yapılası isteniyor ise kullanıcı oparatörün cihazını dinleme yaptığı sahaya göre hassas ayar kalibrasyonunu sürekli yapmalıdır. Yumuşak semin, sert zemin, toprak yada beton zeminlerde frekans ayarları sürekli olarak düzenlenerek cihaz dinleme yaptığı zemine göre kalibre edilmelidir.

Bir kullanıcı operatör ne kadar üstün teknolojiye sahip cihaz kullanırsa kullansın o cihazla senkronize olamıyor ise cihazın çok fazla olumlu sonuç vermesini beklemek mümkün değildir.

Cihaz ayarları hassas ve kullanıcının kulak dinleme eşiğine göre yapılmalıdır. Kullanıcı cihazı kullanma tecrübesine göre kulak dinleme eşiğini tanımlar ve o cihaz frekanslarını buna göre ayarlar

 

Elektiro Fizyon Kaynak Nedir?

Yangın hidrant hattı su boruları geniş ve kalın borular olduğu için ve toprak altında da aşırı yük ve ağırlığa maruz kaldığı için güçlü bir kaynak sistemi olan Elektire Fizyo Kaynak Cihazı ile birleştirme yapılmaktadır. Elektireo Fizyo Kaynak, boruların bir birine geçirilerek Fizyon Kaynak Makinesinin kaynak kablolarını bor birleştirme maşonu üzerinde ki ısı başlıklarına tutturulması gerekiyor. Fizyon makinesine boru üzerinde ki barkot numarası girilerek ne kadar sıcaklıkta ve ne kadar zamanda kaynak yapılacağını otomatik olarak yapması sağlanmaktadır. Kaynak yapılan aparatlar öncedenen alkollü bir bez ile iyice silinerek temizlenmelidir.

 

Dış Alan Yangın Hidrant Hattı Nerede Olur?

Dış alanlar da bahçe yangın hidrat ahattı belli oranda büyüklüğe sahip ve ağaçlık alanların olduğu, yada yangın riski yüksek alanlarda acil müdahele gereken noktalara müdahale başlıkları bırakılmak sureti ile bulundurulur. Yangın hidrant hattı yüksek tonajlı depolama sistemi ve yüksek basınçlı su motorları ile çalışır. Geniş sahada ki alanlara su basma kabiliyetine sahip yüksek devirli motorlar yangınla mücadele edebilecek su potansiyelini sağlamaktadır. Şebeke suları kesik dahi olsa yüksek tonajlı depolama sistemi sayesinde yangınla mücadeleye yeterli su kaynağını kendi bünyesinde saklayabilmektedir. 

Yangın Hidrant Boruları Neden Su Kaçırır?

Yıllardır yer altı su kaçak tespiti işinde uzmanlaşmış bir usta olarak şunu söyleye bilirim ki yangın hidrant borularında meydana gelen su sızıntıları genelde mekanik hatalardan meydana gelmektedir. Hidrant boruları inşaat esnasında sahaya ilk kurulan tesisat sistemlerinden biridir. Genel olarak inşaat bitmeden dış alanlarda proje gereği toprak kazılarak yangın hidrant boruları döşenir. Bu döşeme işlemi bittikten sonra yangın hattında testler yapılır her hangi bir kaçak olamadığı içinde iş teslim edilir. Ancak üzeri yeni kazılmış yumuşak toprak malzeme ile kapatılan yangın hidrant boruları inşaat süresince üzerinden geçen kamyon, kepçe gibi yük araçları hidrant hattının birleşim yerlerine zarar verir. Yangın hidrant hattınında su kaçağı çok büyük bir çoğunlukla bağlantı somunlarının gevşemesinden kaynaklanmaktadır.

 

Yangın Hidrant Borusu Su Kaçak Tespit Fiyatları

Yangın hidrant hattında oluşan su kaçaklarını tespit için fiyatlandırmalar işin mahiyeti ve alanı öğrenildikten sonra, kaç personel ve kaç cihazla kaç gün çalışılacağı müşteri ile değerlendirme sonucunda yapılmaktadır. Türkiye genelin de Yangın Hidrant Borusu Su Kaçak Tespiti yapan bir firmayız ve fiyatlandırmalarda en uygun fiyat teklifini vereceğimize ve en kaliteli cihazlar ile deneyimli personel ile hizmet sunacağımıza eminiz. Çünkü Murat Tesisat Olarak Su Kaçak Tespit hizmeti bizim profesyobnel hizmet alanımızdır. Yangın Hidrant Boru Hattı Su Kaçak Tespit Fiyatları için Murat Tesisat irtibat numaralarını arayarak gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Yer Altı Su Kaçak Arıza Tespiti

Yer altı diye bilinen ve toprak zemin altında bulunan su tesisat borularında da genel olarak su kaçak ve sızıntı sorunları meydana gelir. Bu köy şebek hattı yada yine yer altından giden yangın hidrant hattında bulunan su kaçaklarıdır. Yer Altı Su Kaçağı Tespiti içinde yine yer altı dinleme cihazı kullanılır. Bu cihaz Akustik alan dinleme cihazı ile aynırı.

yer altı su kaçak bulma

DIŞ ALANDA SU KAÇAK TESPİTİ

Dış alan da su kaçak sorunu farklı bir başlıkla ele alınsa da aslında uygulama ve arıza modeli olarak Yer altı su kaçöağı ile aynıdır. Sadece bu kaçak türü genel olarak toprak sahada meydana gelir. Toprak zeminin hareket etmesi, kayması yada deprem gibi etkenler dış alan da su kaçağı sorununa sebep olur.

Referanslarımız : 

- Çorum Sungurlu Meslek Yüksek Okulu (Hitit Ünüversitesi)

- Çorum Alaca Unay Un Sanayi

- Esenboğa Hava Limanı İşletmeciliği

- Tusaş (TAİ) Uzay Teknolojileri

- Asaş Ambalaj Fabrikası

- Marmaris Resmi Kurum ve Dire

- Yimak Mühendislik

- Sofaloca Konutları (Ankara Çayyolu)

- Birlik Ziraat İşletmesi / Uşak

Google Arama Motoru ile size en yakın tesisat sutasının iletişim bilgilerine ulaşa bilirsiniz.

Hizmet Bölgeleri:

Ankara Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Kırıkkale Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Çorum Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Çankırı Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Yozgat Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Sakarya Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, İstanbul Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Bolu Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Bartın Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Kastamonu Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Zonguldak Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Bursa Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Yalova Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Balıkesir Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, İzmir Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Muğla Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Marmaris Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Fethiye Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Aydın Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Antalya Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Manavgat Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Serik Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Mersin Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Hatay Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Adana Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Konya Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Sungurlu Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Gebze Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Yozgat Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Sivas Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Tokat Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Samsun Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Kars Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Ağrı Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Hakkari Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Diyarbakır Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Elazığ Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, Niğde Yangın Hidrant Su Kaçak Tespiti, 

Ustaya Sor


Cihazla su kaçağı tespiti, tıkanıklık açma, kanal görüntüleme, petek temizleme, doğalgaz tesisat temizleme ve daha bir çok konuda ustayla whatsapp üzerinden hemen canlı görüşün

USTAYA SOR